Onderwijs omgekeerd bij Agnieten College

NIEUWLEUSEN – In het kader van de Talentenbrigade organiseren leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen een aantal activiteiten.

Met de Talentenbrigade van het Agnieten College wordt het traditionele onderwijs van een bepaalde klas helemaal anders ingevuld dan we gewend zijn. Niet de docenten en schoolleiding bepalen inhoud en vorm van de lessen maar de leerlingen. Leerlingen geven zelf aan, in de uren voor de Talentenbrigade, wat ze graag willen organiseren en presenteren. Zo is er een groep al naar de Zorgboerderij geweest, waarbij ze zelf het programma hebben ingevuld. Een andere groep heeft een spelletjescircuit georganiseerd. De zaal, het materiaal, de PR en communicatie, de muziek en de leiding, ze regelen het allemaal zelf.

Woensdag 30 januari is er een Fortnite Toernooi in de Spil tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Deze Fortnite-groep heeft zelfs de sponsors, website en computers geregeld, en gezorgd voor publicatie. Het Fortnite Toernooi is bedoeld voor groep 7 en 8 van het Basisonderwijs, en voor klas 1 en 2 voor het Voortgezet Onderwijs. Opgave : Laurens.Haan@home.nl , zie ; https://fortnite-toernooi-de-spil.jouwweb.nl.

Op 6 februari wordt er door een andere groep een voetbaltoernooi in de Spil georganiseerd voor de leeftijd 10 – 14 jaar tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Opgave : silkrol2005@gmail.com.

Op 7 februari is er een geweldige Dance Battle in de Spil, voor alle leeftijden maar wel in roze, blauw en/of zwart. Het begint om 12.45 uur en duurt tot 14.45 uur. Opgave : WeDance2you@gmail.com.

Tenslotte is er op woensdagavond 27 februari van 19.00 uur tot 20.30 uur een geweldige modeshow in de bibliotheek van Nieuwleusen in de Spil. Opgave: in de bibliotheek, bij het Agnieten College of de kledingwinkels.

De leerlingen leren heel erg veel omdat ze alles zelf doen. Ze moeten veel samenwerken, begrotingen opstellen, omgaan met budget, communicatie, initiatief nemen, organiseren , met teleurstellingen en successen omgaan, taal- en rekenvaardigheid, en nog veel meer. De docent ondersteunt door tips en adviezen te geven. Iedereen is van harte welkom om de Talentenbrigade live aan het werk te zien !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.