ommenaren kunnen meedenken over de ommermars

De avond wordt georganiseerd door Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek en Natuur en Milieu Overijssel (NMO). Beide partijen hebben al heel wat leuke en uitvoerbare ideeën de revue zien passeren. Diverse basisscholen uit Ommen zijn namelijk eind vorig jaar al wekenlang creatief bezig geweest met rekenen en teken om een fraai ontwerp voor dit gebied te maken. Uit alle inzendingen kwam tijdens de prijsuitreiking in een bomvolle Carrousel Het Koloriet als winnaar uit de bus.

Op de avond zal natuurlijk het winnende ontwerp van het Koloriet door de leerlingen zelf gepresenteerd worden. Een fantastisch ontwerp met onder andere uitkijktorens, bruggetjes, stapstenen, touwen, een strandje en nog veel meer. Als de Ommermars op deze manier ingericht zou worden, zou dat een aanwinst voor Ommen zijn. Ook de winnaars van de publieksprijs presenteren hun ontwerp en de maquettes van de andere ontwerpen zijn in de zaal te bewonderen.

Naast de ontwerpen van de scholen, zal ook Natuur en Milieu De Vechtstreek ideeën geven over hoe de Ommermars er in de toekomst uit zou kunnen zien. Dit alles ter inspiratie voor de aanwezigen om daarna zelf aan de slag te gaan en eigen ideeën in te brengen. Bij de burgers van Ommen leven ongetwijfeld nog meer leuke, creatieve en originele ideeën. Kunstenaar en landschapsontwerper Jeroen van Westen zal de verschillende ideeën al op dezelfde avond bij elkaar brengen en zo tot een gezamenlijk idee voor de Ommermars trachten te komen. Om de plannen werkelijkheid te laten worden, moet er daarna nog wel wat gebeuren. Op het eind van de avond zal bekeken worden welk traject moet worden bewandeld om tot een aansprekend eindresultaat te komen. De avond begint om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.00 uur. Opgave voor de avond is niet verplicht, maar wel gewenst en kan via het contactformulier op www.vechtstreeknatuur.nl of 0529-451150.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.