Home / archiefcentraal / nostalgisch vechtdal jennigje hellwich als dienstmeisje

nostalgisch vechtdal jennigje hellwich als dienstmeisje

Dit is Jennigje Hellwich in de functie van dienstmeisje, samen met de kinderen (Elisabeth en Gerrit) van notaris Bloem. Jennigje is de dochter van Alexander Magnus Hellwich, molenaar op de Besthmenermolen en was, toen deze foto in 1903 is gemaakt, 23 jaar oud. Jennigje trouwt in dat jaar met de 22-jarige Albert Stegeman. Het gezin Bloem wandelt regelmatig op zaterdagmiddag door de laantjes van het Laarbos. Notaris Bloem is een van de weinigen die dan al in het bezit is van een fotocamera en legt veel op foto vast. We kregen deze zeer oude foto van Jennie de Jager-Schuurman. Op de website www.OudOmmen.nl een uitgebreid artikel van notaris Antonie Gerrit Bloem geschreven door Harry Woertink en diverse afbeeldingen van Jennigje Hellwich, notaris Bloem, de woning aan de Markt, briefpost van notaris Bloem en een “pageflip” fotoalbum van de familie Bloem.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.