Home / / Mantelzorgerswaardering 2018 aan te vragen bij gemeente Dalfsen

Mantelzorgerswaardering 2018 aan te vragen bij gemeente Dalfsen

De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar weer een Mantelzorgwaardering uit.

De waardering wordt net als vorig jaar, uitgedrukt in de vorm van een lokale ondernemersbon of een VVV Cadeaukaart. Aanmelden kan tot 1 maart 2019 via het aanmeldforumulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

Definitie mantelzorg

De gemeente Dalfsen vindt belangrijk dat zowel jonge als oudere mantelzorgers zich aangesproken voelen, maar wanneer is iemand mantelzorger en komt men in aanmerking voor een waardering? Wethouder Jan Uitslag geeft uitleg over de term mantelzorg: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn of haar directe omgeving. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, inwonende kinderen of vrienden. Het gaat om onbetaalde hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde (klein)kinderen, valt niet onder mantelzorg.”

De gemeente vindt het fijn om mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Daarom kan de mantelzorgwaardering uiterlijk in april 2019 opgehaald worden in de kernen Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen.

Geen internet

Heeft u geen beschikking over internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen en in het gemeentehuis in Dalfsen het online formulier in te vullen. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die u kan helpen bij het invullen van het formulier.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.