loes adegeest twee keer brons op nk afstanden

Op zaterdag volgde nog een bronzen plak, dit keer op de 1000 meter. Daarmee verstevigde Adegeest haar tweede plaats. Met bijna zes seconden voorsprong op haar directe concurrentes ging ze de 3 km in. Op die laatste afstand kwam ze, onder andere door een ongelukkige wissel, nét te kort om haar podiumplaats in het eindklassement te behouden.

Dit laatste NK junioren leverde de Dalfsense daarmee een dubbel gevoel op, met voor de tweede keer in haar carrière die vierde plaats. Het NK allround werd gewonnen door Esther Kiel, met twee afstandszeges. Op maandag werd bekend dat Adegeest geselecteerd is voor de finale van de wereldbeker en het WK allround en afstanden voor junioren in Changchun in China, een mooie beloning voor de opgaande resulaten van dit seizoen.

Na de A-junioren kwamen zaterdag de C-junioren op het ijs, met voor de Stokvisdennen Ommenaar Stefan Westenbroek aan de start. Helaas ondervond Westenbroek de gevolgen van ziekte met koorts in de aanloop naar dit NK en eindigde hij ver onder zijn niveau op een 11de en 25ste plaats op de 500 en 1500 meter. Daarmee liep hij helaas ook de kwalificatie voor het jeugd-EK mis, het toernooi waar hij vorig jaar zo succesvol was. Hopelijk is hij komend weekend voldoende hersteld om te vlammen op het NK kortebaan in Biddinghuizen, als enige deelnemer van de Stokvisdennen.

In Nijmegen liet B-junior Hermen Velthuis zien dat hij steeds sterker wordt op de langere afstanden door zijn eerste marathon bij de C2’s te winnen. Mart Koggel, ook B-junior, werd mooi tweede. In Deventer werden zes schaatsers van de Stokvisdennen samen heel goed gedeeld tweede. Podiumplaatsen waren er voor B-pupil Loek van Vilsteren, die het klassement over de 300 en 500 meter won, en C-junioren Maxim van Marle (zilver over 500 en 1000 meter) en Eva Eghuizen, met brons. Bij de wedstrijd daarna, ook op De Scheg, pakte A-pupil Mees Hulst zijn tweede clubrecord, nu met 2:15,92 minuten op de 1500 meter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.