Home / archiefcentraal / lezing buro lein over leer en gedragsproblemen

lezing buro lein over leer en gedragsproblemen

Heb jij een kind met leer- en of gedragsproblemen? Of bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, ADHD, autisme en concentratieproblemen? Is jouw kind of ben jij snel overprikkeld? Hoogsensitief? Dan is deze lezing interessant voor jou. Heel vaak is de oorzaak van leer- en/of gedragsproblemen terug te vinden in de ontwikkeling of worden deze getriggerd door stress. En daar is heel vaak iets aan te doen.

Leren begint bij een goed fundament. Het werkt eigenlijk net zoals een huis: om een stevig en degelijk huis te kunnen bouwen is het nodig om een goed fundament aan te leggen. Bij mensen werkt dit ook zo. Je kunt pas goed tot leren komen als jouw basispakketje goed is ontwikkeld. Dat basispakketje ontwikkel je eigenlijk al vanaf het moment dat je ‘in de maak’ bent. Alle vaardigheden die je later nodig hebt op school, ontwikkel je al in de eerste jaren van je leven. Het zijn allemaal basisvaardigheden die je geautomatiseerd moet hebben om op school de nieuwe stof goed te kunnen verwerken. Je kunt immers ook pas een goed gesprek met iemand hebben in de auto als je al heel wat rijervaring hebt opgedaan. En dat huis zakt niet meer in als je een degelijk en goed fundament hebt gebouwd.

De lezing op donderdagavond 18 februari om 20:00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Het adres is: Vermeerstraat 10 in Ommen. Er wordt een bijdrage van €5 gevraagd.

Aanmelden kan via info@burolein.nl of 06-27056997.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.