Home / archiefcentraal / janneke pool wint regionale voorleeswedstrijd ommen

janneke pool wint regionale voorleeswedstrijd ommen

Janneke las voor uit ‘Wie niet weg is wordt gezien’ van Ida Vos en Marith uit ‘Per ongelukt!’ van Simon van der Geest.

12 kandidaten, 10 meisjes en 2 jongens, afkomstig uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Twenterand deden mee aan deze wedstrijd. Bovengenoemde voorlezers gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal die plaatsvindt op woensdag 6 april.

De presentatie van de avond en de pauze-act waren in handen van theatermensen Lars Henning en Hennie Fiet uit Raalte. Thema van de avond ging over een geheim agent die vermist blijkt. Via filmpjes en stukken tekst die spannend werden voorgelezen en (komisch)uitgebeeld door het duo was het in de pauze de opdracht aan de voorlezers om samen met een maatje door middel van quizvragen te achterhalen waar de agent uithing. Dat bleek uiteindelijk in Disneyland Parijs te zijn.

De jury bestond uit:
– Renée Nieuwenstein, cultuurmakelaar voor de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Voorzitter van de jury.
– Michel Oskam, schrijverscollectief Hardenberg.
– Sipy Bos, leesconsulent .

De voorzitter vertelde na afloop van elke voorlezer hoe hij of zij het gedaan had. Uiteindelijk maakte ze de winnaars bekend.

Bij Janneke waren lichaamstaal en stem heel goed op elkaar afgestemd. Ze groeide erg naarmate ze vorderde en ze nam de zaal goed mee. Ze had een ernstig onderwerp en het publiek hing aan haar lippen.
“Marith is prettig om naar te luisteren, ingetogen en helder leest ze voor. Een goede stem om luisterboeken in te spreken,” zei de voorzitter van de jury.

De winnaar(s) kregen een oorkonde, boekenbon en bloemen. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met snoep en zij ontvangen na verloop van tijd de dvd van de avond.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.