herstel spoor dalfsen in volle gang

Spoorschade
Twee stalen bovenleidingportalen (de palen waaraan de bovenleiding zit) inclusief de fundering ervan, moeten worden vernieuwd. Het spoor is over een lengte van ruim 180 meter volledig beschadigd en wordt compleet vervangen. Naast nieuwe spoorstaven zijn er 300 nieuwe dwarsliggers nodig en wordt er 400 ton spoorgrind (ballast) gestort. Ook de bovenleiding wordt over een lengte van 300 compleet vernieuwd.

Schade spoorapparatuur
Bij de overweg Het Lageveld wordt een totaal nieuwe overweginstallatie (AHOB) geplaatst en ook wordt er een hoogspanningskast vervangen die beschadigd is geraakt.

Werkzaamheden sinds gistermiddag
Na het bergen van het laatste treindeel is ProRail gistermiddag gestart met het weghalen van de beschadigde spoorstaven, dwarsliggers en het spoorgrind. Ook zijn twee masten van de bovenleiding inclusief de fundering vernieuwd. De grond die was vervuild met diesel van de hoogwerker, en olie en koelvloeistof van de trein is afgegraven. Hiervoor in de plaats is schone grond aangevoerd.

Met man en macht
Er worden 60 spoorwerkers per 24 uur ingezet. Nadat het spoor is vernieuwd, kan worden gestart met het werk aan de bovenleiding. Wanneer de portalen weer staan en de bedrading opnieuw is getrokken, wordt alles uitgebreid getest. Pas als alles naar behoren functioneert kunnen treinen weer gaan rijden.

Bussen
Vanwege het ongeval rijden er tussen Ommen en Zwolle bussen in plaats van treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

Foto’s: ProRail

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.