Home / archiefcentraal / flash wint opnieuw vijfsetter

flash wint opnieuw vijfsetter

Flash Nieuwleusen begon met de wedstrijd met Melanie Mijnheer, Maaike van Dijk, Sabine van den Berg, Manouk Schoemaker, Daniëlle Zieleman, Manon van Blanken en libero Irene Bijker. Flash begon de wedstrijd goed. De pass kwam goed aan bij de spelverdeelster, waardoor er snel gescoord kon worden. Halverwege de set kwam VIOS/K D1 snel terug. Bij een stand van 17-18 in het voordeel van VIOS/K kwam Anke Aalberts als spelverdeelster in het veld. Na een spannend eind trok Flash aan het langste eind: 26-24.

In de tweede set begon Flash met twee andere speelsters: Anouk Blik en Myrthe Schuurman mochten de tweede set beginnen. Flash hield vrijwel de hele set een voorsprong op de dames van VIOS/K. Sabine van den Berg maakte in deze set een mooie serve-serie van maar liefst zes punten. Bij 20-17 in het voordeel van Flash werd er een time-out door Sijvert de Boer aangevraagd. Ook kwam Mireille Huzen bij een stand van 21-20 in het veld. Flash kon de voorsprong, mede door een aantal passfouten, niet vasthouden. Deze set werd verloren met 22-25.

Inmiddels was het tijd voor de beruchte derde set. Flash keek al snel tegen een achterstand van 1-5 aan. VIOS/K hield bijna de gehele set de voorsprong vast. In deze set werden Melanie Mijnheer en Mireille Huzen opnieuw in het veld gebracht. Mireille Huzen scoorde een aantal tactische punten. Helaas was het allemaal net niet genoeg. VIOS/K serveerde een ace en won hiermee de set: 25-23.

Om er nog een vijfsetter uit te slepen moest Flash de vierde set winnen. In deze set was het Flash die de hele set een voorsprong had, maar vond het toch nodig om het weer spannend te maken. Bij 24-24 vroeg Sijvert de Boer een time-out aan, met succes. Flash won de set met 26-24.

Flash begon de vijfde set met dezelfde opstelling als de vierde set. Flash domineerde de gehele vijfde set. Manon van Blanken serveerde vijf keer achter elkaar en maakte de voorsprong alsmaar groter. Met een stand van 15-10 kon Flash drie punten meenemen.

Met 39 punten uit 14 wedstrijden staat Flash op zevende plaats in de Derde divisie A. 13 februari is Flash D1 wegens de halve finale van Nationale Open Jeugd Kampioenschappen vrij. Op 20 februari staat er een spannende thuiswedstrijd op het programma. Flash speelt dan om 18.00 uur tegen de nr. 4 Dalen D1.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.