Home / archiefcentraal / dubbele cijfers voor nieuwleusen

dubbele cijfers voor nieuwleusen

Nieuwleusen trof vanmiddag in eigen huis HFC Storica en het werd een merkwaardige middag op sportpark Het Klaverblad. Tegenstander Storica kwam zonder wissels naar Nieuwleusen en stelde een elftal op met een aantal spelers uit lagere elftallen. Nieuwleusen kwam hierdoor geen moment in de problemen vanmiddag, al duurde het wel even voordat de thuisploeg de score opende.

In de eerste twintig minuten kwam Nieuwleusen namelijk niet tot scoren en was het Storica dat zelfs nog een grote kans kreeg om de score te openen. De inzet van de bezoekers werd echter gekeerd door de keeper van Nieuwleusen. Na twintig minuten spelen opende Reinier Meijerink vervolgens de score voor Nieuwleusen en hierna volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op.

Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde Rob Muller de score namens Nieuwleusen. Reinier Meijerink (’32 en ’38) voltooide zijn hattrick nog in de eerste helft waarna Storica in de 40e minuut de eretreffer op het scorebord kreeg. Met 4-1 gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust was het in het laatste half uur van de wedstrijd een ware schiettent. Reinier Meijerink gaf met zijn 4e van de middag na een uur spelen het startsein voor een monsterscore. Tom Odink (’74), tweemaal Lars Grubben (’75 en ’79), Erwin Goudbeek (’88), opnieuw Tom Odink (’89) en Stan Scholten (’91) zorgden uiteindelijk voor een 11-1 eindstand.

Uiteraard was Nieuwleusen-trainer David Leeuw blij met de flinke overwinning van zijn ploeg maar was ook verbaasd hoe het er vanmiddag aan toe ging: “Storica kwam met elf man waarvan vier à vijf spelers uit een lager seniorenelftal. Er stond er zelfs één van 44 jaar op het veld. Eigenlijk is het belachelijk hoe dat gaat want het is gewoon competitievervalsing.”

“In de 88e minuut lopen er ook twee spelers van hen gewoon van het veld, te zot voor woorden. Maar goed, drie punten en we gaan ons vanaf woensdag in Barcelona opladen voor drie cruciale wedstrijden. We staan er nog goed bij bovenin en wie weet wat het nog gaat worden dit seizoen”, zo vertelde Leeuw.

Nieuwleusen komt door de overwinning van vanmiddag op dertig punten en staat daarmee op de 5e plek op de ranglijst van de zaterdag 3e klasse C. De achterstand op koploper SC Lutten is echter slechts zes punten waardoor het ongemeen spannend is in de top van 3C. Over twee weken staat met SC Lutten – Nieuwleusen dan ook een kraker op het programma. Volgende week is een beker/inhaalweekend en is Nieuwleusen vrij.

Stand bovenin 3C:
1. SC Lutten – 36
2. OZC – 35
3. Bergentheim – 34
4. Gramsbergen – 33
5. Nieuwleusen – 30

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.