dijkwachters speuren naar schade aan dijken

De oefening was zo realistisch mogelijk. Er werd gecontroleerd op zandmeevoerende wellen, wildschades en grote drijvende voorwerpen. Ook kijken de wachters of er nog dieren rondlopen of dat er tractoren of andere voertuigen een obstakel vormen.

Het Waterschap Groot Salland heeft 536 km dijken en kaden in beheer. Deze oefeningen worden gehouden om te worden dat deze waterkeringen in perioden van storm, hoogwater en ijsgang goed gecontroleerd kunnen worden. De Dijkwacht bestaat uit 700 vrijwilligers.

Wil je meer weten van de Dijkwachtorganisatie of wil je zelf dijkwacht worden? Kijk dan op www.wgs.nl/veilige-dijken/dijkwacht/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.