des roept marienberg een halt toe

Werd het vorig jaar 1-5 voor de ploeg van trainer Harry Warmelink, nu was Door Eendracht Sterk Mariënberg met 4-2 de baas. Bij winst had Mariënberg de 2e periodetitel binnen kunnen halen.

Het liep allemaal anders en de roodzwarten mogen bij zichzelf ten rade gaan. Vooral in het eerste bedrijf liet het team van trainer Hans Pullen niet zien dat er afgelopen zaterdag wat te halen viel behalve de drie punten.

“Kampioen hoeven wij niet te worden. Zo eerlijk moeten wij zijn, die eer moeten wij laten aan DZSV of misschien wel aan Quick’20 uit Oldenzaal. Maar een prijs in de vorm van een periodetitel had niet misstaan na 13x ongeslagen te zijn geweest. Op het moment dat er gepiekt kon en mocht worden gaf Mariënberg niet thuis.”

Jammer was ook dat één van de sterkhouders van dit seizoen niet zijn beste dag had. Jelle Brinks, keeper van beroep, ging bij de eerste tegengoal in de fout. Hij greep niet adequaat in en DES wist met het buitenkansje wel raad. Even later ontsnapte Brinks aan een rode kaart. Hij vloerde de aanvaller van DES hardhandig buiten de zestien. Al ging tevens de versie dat het binnen de beruchte lijnen was.Scheidsrechter Ronald Kok spaarde Brinks en gaf alleen een gele kaart en een vrije trap.

Zijn lezing achteraf was simpel en oh zo duidelijk. Het gaat tegenwoordig niet meer om een doorgebroken speler maar om het ontnemen van een doelrijpe kans. In de ogen van de leidsman ging de bal wel heel ver naar de buitenkant en vond hij dat een verdediger van Mariënberg nog voldoende tijd had om de bal te blokkeren. Kortom, Mariënberg zwijnde. Echter trof de vrije trap desondanks doel. Hij vloog prachtig over de roodzwarte…euh blauwzwarte muur en parkeerde zich in de winkelhaak, 2-0.

Nu moesten wij drie keer scoren om alsnog kans te maken op de 2e periodetitel. Mariënberg was van slag. Afgezien van de eerste 10 minuten kon het geen vuist maken en waren teveel spelers niet in hun goede doen. Bij sommigen droop de frustaties er van af…..

Met de moed der wanhoop zochten 11 spelers en haar trouwe publiek de rust op. Wie weet kon het tij nog worden gekeerd. En ja hoor, na rust een ander Mariënberg. De koppen waren bij elkaar gestoken en de waarheid was blijkbaar gezegd en niet onder stoelen of banken gestoken in de gerenoveerde accommodatie van DES. De tweede helft was amper twee minuten oud of de bal lag al achter Peter Voort. Arjan Breukelman bleef heel koelbloedig oog in oog met de routenier en maakte de aansluitingstreffer, 1-2.

Niet veel later lag bijna de gelijkmaker tegen de touwen. Maar Rolf stuitte op de uitstekende doelman Voort die gaandeweg het duel groeide in de wedstrijd, want hij was er mede verantwoordelijk voor dat het niet liep bij de Mainbargers. DES vergrootte haar voorsprong. Een fantastische kopbal bracht de 3-1 op het bord.

Einde oefening zou je denken maar Mariënberg gaf de strijd nog niet op. Wederom Arjan Breukelman bracht het verschil weer terug tot 1 doelpunt. Nu krulde hij een vrije trap prachtig achter de kansloze doelman van de thuisclub.

Breukelman werd niet veel later in de zestien ten val gebracht. Strafschop. Hierover zal nog lang nagepraat worden. Want moet je je altijd aan de afspraken houden? Onze spitsen zaten absoluut niet in de wedstrijd. Toch stond uiteindelijk na overleg André Plaggenmarsch achter de bal. Hij nam zijn verantwoordelijkheid terwijl het ook anders had gekund, misschien had gemoeten. Hij miste, beter gezegd. Voort pakte de bal en in de rebound had hij ook een passend antwoord op de rebound van Hofsink. Wat als de penalty er wel was ingegaan en misschien was genomen door bijv. een Breukelman of een Zweers…Hadden wij dan ook niet de 3-4 gemaakt? Maar het dubbeltje viel nu anders.

DES schoot vlak voor tijd aan al onze illusies een verdiend eind….eindstand 4-2. Een slecht begin nekte ons. Quick’20 is nu aan zet. Winnen of spelen zij gelijk tegen Juliana’32 eind maart, dan pakken zij de periodetitel. Eigen schuld, dikke bult!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.