Home / archiefcentraal / column yarden oude polis

column yarden oude polis

Het kan voorkomen dat de overledene niet verzekerd is bij Yarden maar bij een andere en of oude verzekeringsmaatschappij. Vaak is ook de originele polis niet meer aanwezig en de nabestaanden hebben dan geen idee hoe hun dierbare verzekerd was.

Het kan ook voorkomen dat de nabestaanden denken dat ze, voor wat betreft de uitvaart, goed verzekerd zijn maar zolang dit nog niet is uitgezocht, kunnen er geen toezeggingen worden gedaan.

Voor mij als uitvaartverzorger is het dan best lastig om de uitvaart te gaan bespreken en alles conform de wensen van de overledene en of de familie vast te leggen.

Onlangs kwam ik op een vrijdagmiddag aan bij het woonadres van de overledene om met de familie de uitvaart te bespreken. Ze gaven aan
dat ze niet bij Yarden waren verzekerd maar wel een polis hadden bij een, voor mij onbekende, verzekeringsmaatschappij. Helaas ook hier geen origineel polisblad meer. Natuurlijk moest wel alles worden geregeld. Ik beloofde hen dat ik het voor ze ging uitzoeken en heb alles vastgelegd, conform hun wensen. Dit komt wel vaker voor en met name in de avonden en in het weekend leidt dit soms tot grote onzekerheid. Op maandag tijdens kantooruren kan dit dan pas verder worden uitgezocht.

Gelukkig reageert de ene familie hier positief op en bedankt me hartelijk. ‘Wat een top-meid ben je, dat je dit hebt uitgezocht en de uitvaart hebt geregeld zoals we dat wilden’. Een andere familie reageert weer op een andere manier en zijn totaal ontevreden.

Jammer is het maar ook pijnlijk dat je als nabestaande niet weet hoe je overleden dierbare is verzekerd. Het is al zo’n emotionele periode, je wilt je dáár dan toch zo min mogelijk mee bezig houden.

Misschien had de pijnlijke situatie en de onvrede voorkomen kunnen worden als je van te voren inlichtingen had kunnen inwinnen. Misschien had men van te voren contact op kunnen nemen met een uitvaartorganisatie om dit uit te zoeken. Misschien was men alleen maar bezig met afscheid nemen waar ze eigenlijk nog helemaal niet aan toe waren.

Misschien…

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.