Home / archiefcentraal / column my way beauty and relax

column my way beauty and relax

Enige jaren geleden heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van acne. Deze onafhankelijke opleiding gaat dieper in op het ontstaan en de behandeling van acne dan wat een schoonheidsspecialiste leert tijdens de basisopleiding. Door mijn specialisatie is mijn kennis enorm vergroot. In combinatie met het merk Environ geef ik de door acne getroffen huid een super metamorfose. Voorafgaande de behandeling wordt een intake gesprek gedaan. Hierdoor kan ik in kaart brengen of er een externe factor meespeelt met het ontstaan van deze vervelende huidziekte. Door mijn specialisatie, betaald de ziektekostenverzekering vaak mee aan de behandeling. De behandelingen van acne zijn er voor meiden en jongens, vrouwen en mannen. Voor mensen die in het verleden acne hebben gehad en hier altijd nog littekens van hebben, heb ik ook een goede behandeling.

Acne, een heel herkenbare huidziekte. Veel mensen krijgen met acne te maken. En juist doordat zoveel personen met acne te maken krijgen wordt het als heel gewoon gezien. Hierdoor wordt vaak voorbij gegaan aan de impact van acne op de persoon. Het wordt vaak als zeer hinderlijk ervaren, het is cosmetisch storend en kan leiden tot (langdurige) somberheid.

Hoe ontstaat acne? Door toename van (geslachts)hormonen krijgt de talgklier een verhoogde activiteit. Door verdikking van de hoornlaag (de buitenste huidlaag) ontstaat er een prop van hoorncellen in de haarfollikel. De talg hoopt zich onder de prop op, wat leidt tot een ontsteking. De talg komt vrij in de huid, waardoor de ontsteking groter wordt en er een puist ontstaat. Er kan ook een bacterie aanwezig zijn die de acne versterkt. Er zijn verschillende factoren bekend, voor het ontstaan van acne: het zit in de familie, hormonale factoren, PCOS, psychologische stress, omgevingsfactoren (bijvoorbeeld monteurs, met oliën), hoge vochtigheidsgraad van de omgeving, vette/porie afsluitende cosmetica, druk
(door kleding of bijvoorbeeld het dragen van een helm).

Mag ik jou adviseren? Neem contact op via info@mywayommen.nl of 0529 454243.

Met vriendelijke groet, Hettie Kamphuis.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.