Home / archiefcentraal / cappella enschede zingt motetten van bach in vilsteren

cappella enschede zingt motetten van bach in vilsteren

Het concert van Cappella Enschede Barok staat in het teken van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Op het programma staan vier motetten centraal: Der Geist hilft unser Schwachheit auf, Fürchte dich nicht, Ich lasse dich nicht en Lobet den Herrn alle Heiden. Drie van deze motetten zijn dubbelkorig en worden door Cappella in solistische bezetting gezongen. De vocale werken worden afgewisseld met instrumentale werken eveneens van J.S. Bach en Minou Tuijp zal een prachtige alt-aria van Heinrich Schütz zingen. De begeleiding is in handen van Hanne Feldhaus, fagot en blokfluit en Gijs van Schoonhoven, orgel.

Cappella Enschede Barok bestaat uit acht zeer ervaren koorzangers en basso continuo. Een groot aantal van hen is ook werkzaam als professioneel musicus. Het kleinkoor wordt geleid door Jeanet Bosch, die naast een eigen lespraktijk ook nog andere koren onder haar hoede heeft. Voor meer informatie over dirigent en koor zie www.cappellaenschede.nl.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kun je een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgende landgoedconcert:
Zondag 13 maart, Capella Groningen, Morales, Missa L’Homme armé.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.