Home / archiefcentraal / burgemeester noten bij rtl late night over treinongeval

burgemeester noten bij rtl late night over treinongeval

Directeur Anne Hettinga van Arriva kwam aan het woord in het praatprogramma en was zichtbaar aangedaan door het ongeval. “Ik voel me erg betrokken en het leed laat me niet koud, maar ik moest wel rustig blijven om de procedures te leiden. Ik vind het heel knap van alle hulpdiensten hoe zij dit ernstige ongeval toch nog in goede banen hebben proberen te leiden. Hopelijk kunnen we via de blackbox en de aanwezige camera in de trein meer duidelijkheid verschaffen.”

Ook burgemeester Noten maakte een geëmotioneerde indruk: “Ik hoorde de sirenes en dat waren er teveel, toen wist ik dat het echt mis was. Het is gelukkig nog bij een relatief rustige trein gebeurd. In het begin was ik heel bang dat het bij een trein was gebeurd die in de spits reed. Ik hoop dat het goed gaat met de nabestaanden van de overleden machinist, dit is heel heftig en dat moeten ze zien te verwerken.”

“Er volgen twee onderzoeken, een technisch onderzoek en een juridisch onderzoek. Ik weet vanuit mijn verleden dat dit voor inspecties heel complex is. Het onderzoek kan heel lang duren en het is niet direct de bedoeling om een schuldige aan te wijzen, we willen precies weten wat er is gebeurd”, aldus Noten. “Met de bestuurder van de hoogwerker gaat het fysiek goed, mentaal is het voor hem nu verschrikkelijk.”

 

 

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.