brons voor mees hulst bij nk pupillen

B-pupil Loek van Vilsteren haalde met een pr van 47,83 seconden op de 500 ook een top 10-notering en werd met een pr van 1:07,60 op de 1000 dertiende en totaal prima twaalfde. Tegelijkertijd vond op de Uithof in Den Haag het NK supersprint voor C- en B-junioren plaats, over twee keer 100 en twee keer 300 meter. Hier had Ommenaar Stefan Westenbroek zich voor gekwalificeerd, ook hij lid van de Stokvisdennen en de baanselectie in Deventer. Westenbroek ging meteen heel goed van start met een tweede en gedeeld eerste plaats op de 100 meters. Het leverde hem een mooie zilveren plak op en een clubrecord van 10,45 seconden. Op de eerste 300 meter reed hij een clubrecord van 25,18, goed voor een vierde plaats, en met een nét iets mindere tweede 300 meter in 25,52 kwam hij op plaats zes. Met deze scores werd hij totaal vierde en snelste C1, op 0,013 seconden van het podium, een knappe prestatie.

’s Avonds was de beurt in Den Haag aan de A-junioren en senioren. Hier stond de 19-jarige Bart Hulst, broer van Mees, aan de start bij de A-junioren. Hij is ‘pas’ met zijn zesde schaatsseizoen bezig en gaat nog steeds met sprongen vooruit. Zijn negende plaats in Den Haag op dit NK over 100, 300 en 500 meter bevestigt dit weer. Hoewel hij met 10,46 seconden al lang hoog op de ranglijst van de 100 meter stond, haalde hij nu met 38,61 en een zevende plaats juist op de langste afstand, de 500 meter, zijn beste resultaat van het toernooi. Op zowel de 100 als de 300 meter eindigde Hulst op een negende plaats, met 10,49 en 24,91 seconden. Bij de senioren wonnen Annette Gerritsen en Michel Mulder.

Op de foto van KNSB baanselectie C Deventer: Mees Hulst met winnaar en teamgenoot Chris Fredriks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.