Home / archiefcentraal / bouw ajerpunt in hoonhorst van start bij zaal kappers

bouw ajerpunt in hoonhorst van start bij zaal kappers

Na vele jaren praten en regelen is het dan nu werkelijkheid geworden, de bouw van een Anjerpunt in Hoonhorst is gestart. Wethouder Maurits von Martels en Eline Elshof als voorzitter van Plaatselijk Belang maakten samen het bouwbord vrij waarop de start van de bouw was aangegeven. Johan Bokma maakte foto’s.

De samenwerking van de horeca Kappers, Boerhoes en de Bibliotheek is een belangrijke impuls voor de locale economie van Hoonhorst waar het noaberschap nog volop leeft. Opmerkelijk is dat in dit traject drie vrouwen aan het roer staan, naast Yvonne te Woerd van de bibliotheek Dalfsen, Antje Kingma van Boerhoes en Karin Huitink van zalen Kappers is ook hier met andere vrijwilligers hard aan gewerkt dit te realiseren. Achter de schermen zal in de komende tijd nog heel hard gewerkt moeten worden om alles voor het kunstweekend van 7 en 8 mei gereed te hebben.

De tekeningen laten zien dat de verbouwing hoofdzakelijk aan het Kerkpleinzijde wordt uitgevoerd, met een nieuwe garderobe en entree. De oude garderobe en de opslagruimte wordt het gedeelte voor het Anjerpunt met daarin de bibliotheek (zie klein detail uit de plattegrondfoto).

Kappers gaat ook de zaal een metamorfose geven en de ruimte zal worden ingedeeld met vouwwanden zodat er ook mogelijkheden bestaan voor een klein feestje een deel van de zaal te huren, met eventueel eigen bediening. Kortom Hoonhorst krijgt er een mooie ontmoetingsplek, waar ruimte is voor een leestafel, voor een ongedwongen bezoekje of voor een praatje en zoals de plannen nu zijn zeven dagen in de week open, waarbij vrijwilligers ingezet gaan worden. Een echte aanwinst voor het dorp.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.