boeren twitteren collectief vanaf het erf

Onder het account @Boerburgertweet gaan Nederlandse boeren vanaf deze week collectief twitteren over hun dagelijkse werk en leven. Doel is om de burger beter te informeren over de dagelijkse praktijk als boer én de burger op een begrijpelijke manier uitleg te geven over de agrarische sector. De tweets bestaan uit tekst, video’s en foto’s.

Boeren wisselen elkaar af
Via @Boerburgertweet wisselen boeren elkaar wekelijks af. Elke boer twittert steeds een week lang, elke dag over zijn of haar werk, bedrijf en gezin. Tientallen boeren hebben zich al gemeld om mee te doen.

“De ene week twittert een varkenshouder, de andere week een melkveehouder, dan weer een bollenteler of vee-transporteur en ga zo maar door”, licht initiatiefneemster Caroline van der Plas toe. “Zo krijgt je een breed beeld van de Nederlandse agrosector.”

De boeren zullen op een begrijpelijke en tegelijk heel persoonlijke manier informatie en uitleg geven over hun werk en de keuzes die zij maken. “Wij willen hiermee ook een gezicht geven aan de Nederlandse boer en verlagen op die manier hopelijk de drempel voor burgers om met boeren persoonlijk contact te zoeken zelf een kijkje te nemen bij een bedrijf.”

Van der Plas hoopt met het @Boerburgertweet verder mee te helpen aan een positief imago van de Nederlandse landbouw en haar boeren. “Door open en eerlijk te laten zien wat je doet, creëer je begrip, maatschappelijke waardering en maatschappelijke acceptatie. En minstens zo belangrijk: boeren krijgen zo ook beter inzicht in de vragen en wensen van burgers, omdat zij via @Boerburgertweet rechtstreeks contact hebben met die burger”

Collectief
Ze gelooft in de kracht van het collectief. “Veel boeren zijn individueel al heel actief op Twitter om te laten zien waar zij mee bezig zijn. Boeren zijn daarin best uniek als beroepsgroep. De tweets die zij plaatsen onder hun eigen naam, zullen zij ook blijven plaatsen, maar door óók als collectief met de burger te communiceren kunnen we nóg meer mensen bereiken.”

Caroline van der Plas nodigt alle boeren en burgers uit om het Twitteraccount @Boerburgertweet te volgen en roept boeren, die zich willen aansluiten op om zich te melden. “Alle boeren zijn welkom, wij maken geen onderscheid in type of soort bedrijf. Hoe meer twitterboeren, hoe beter.”

Belgische boeren
Boeren die zich willen aanmelden, kunnen dit doen via: carolinevanderplas@outlook.com of via @Boerburgertweet. Ook Belgische boeren hebben zich sinds deze week bij het collectief van twitterende boeren aangesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.