Home / archiefcentraal / boekstartcafe tweespraak met je kind over logopedie en taalontwikkeling

boekstartcafe tweespraak met je kind over logopedie en taalontwikkeling

Vallen en opstaan
Leren praten is vergelijkbaar met leren lopen: Het ene kind kan het sneller dan het andere. Elk kind leert met vallen en opstaan. De taalontwikkeling verloopt stapsgewijs: een baby brabbelt, leert zijn eerste woordjes, maakt daarna zinnetjes met twee woorden, dan worden de zinnen steeds langer en complexer tot een kind hele verhalen kan vertellen. Bij het ene kind verloopt deze ontwikkeling erg vlot en bij een ander kind duurt het langer. Misschien praat jouw peuter niet of struikelt hij steeds over woorden. Misschien is hij moeilijk te verstaan of erg stil. Je kunt je zorgen maken, omdat je ziet dat leeftijdsgenoten van jouw kind een stuk verder zijn in hun taalontwikkeling. Aan de hand van deze vragen geeft Linda Oosterlaar tekst en uitleg over taalontwikkeling in het algemeen en gaat zij in op vragen die jij als ouder hebt. De ochtend begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. De toegang is gratis.

Boekstartcafé Ommen
Boekstartcafé Ommen is een initiatief van Bibliotheek Ommen en Consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland, speciaal voor ouders met kinderen van nul tot vier, dat elke woensdagochtend plaats vindt. Er wordt dan voorgelezen, er kan gezellig een kopje koffie gedronken worden, ervaringen worden uitgewisseld en men kan in alle rust boekjes uitzoeken om mee naar huis te nemen. Iedere tweede woensdag van de maand is er een themaochtend. Er wordt dan een korte presentatie, workshop of activiteit georganiseerd. Vanzelfsprekend zijn de kinderen van nul tot vier jaar bij alle Boekstartochtenden welkom.

Openingstijden
De tijden van het Boekstartcafé zijn van 10.00 – 11.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. De themaochtenden hebben dezelfde tijden. Voor meer informatie over het Boekstartcafé kan men terecht bij de Bibliotheek Ommen of bij het Consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland in Ommen.

Lees ook

Dichtwedstrijd over Ommen

OMMEN – Schrijf een gedicht over Ommen of over het Vechtdal en kom met je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.