Home / archiefcentraal / benefietvoorstelling plankenkoorts nieuwleusen levert 2 002 op

benefietvoorstelling plankenkoorts nieuwleusen levert 2 002 op

De kaarten voor de voorstelling waren op 10 december al verkocht dus de recette van €840 was al binnen. Nu moest het grootste gedeelte van het bedrag worden opgehaald via de verloting. Normaal gesproken koopt Plankenkoorts Nieuwleusen haar eigen prijzen, nu werden alle prijzen ter beschikking gesteld door de middenstanders uit Nieuwleusen en omstreken. Prachtige prijzen wel te verstaan met maar liefst twee hoofdprijzen: twee keer een half varken.

De stemming op de avond zat er meteen al goed in. Plankenkoorts speelde als een geoliede machine en had de mensen in de uitverkochte zaal meteen op de hand. Nadat na het tweede bedrijf de verloting werd afgerond werden de bedragen bij elkaar opgeteld. Na afloop van de voorstelling werd het gigantische bedrag van €2.002 bekend gemaakt. Met zeer veel trots en dank aan het publiek nam Marcel Brasjen het bedrag namens Alpe d’Huzes in ontvangst.

Het stuk ‘Rag en Rauw’ van schrijver Cees Verwaaijen ging over de families Rag en Rauw. ‘Ze zijn al jaren elkaars buren en ook elkanders tegenpolen. De familie Rag is keurig netjes, bij smetvrees af. De familie Rauw neemt het allemaal niet zo nauw. Eigenlijk kunnen ze niet met en niet zonder elkaar, ook al omdat sexy dochter Roosje Rag stapelverliefd is op de extreem verlegen Rex Rauw. Op een dag valt de straatprijs van de Postcodeloterij in de straat waar beide families wonen.’

 

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.