Home / archiefcentraal / belangrijke winst voor nieuwleusen

belangrijke winst voor nieuwleusen

Nieuwleusen en Hatto Heim verschilden elkaar slechts één punt op de ranglijst voorafgaand aan het duel, in het voordeel van Nieuwleusen. Een belangrijke wedstrijd dus voor de nummer vijf en zes van de zaterdag 3e klasse C. Dit belang was er in de eerste helft bij Nieuwleusen beter af te zien dan bij de thuisploeg. De bezoekers waren in de eerste helft een stuk feller dan Hatto Heim en trokken in het eerste bedrijf het duel al naar zich toe.

Na vijf minuten spelen was het al raak voor Nieuwleusen. Tom Odink zette goed druk op de keeper en ontfutselde hem de bal. Hij stelde vervolgens Lars Grubben in staat om de bal in het doel te tikken: 0-1. Tien minuten later verdubbelde Nieuwleusen zelfs de score en wederom stond Odink aan de basis van het doelpunt. Zijn voorzet werd bij de tweede paal weggewerkt door een speler van Hatto Heim. Mark de Weerd zette echter goed druk, blokkeerde de bal en zag de bal via zijn been in het doel caramboleren: 0-2.

Een comfortabele 0-2 voorsprong dus voor Nieuwleusen na een kwartier spelen. Hatto Heim kon hier in de eerste helft weinig tegenover stellen tegen de fellere bezoekers. In de 40e minuut bekroonde Nieuwleusen zijn sterke eerste helft ook nog met een derde goal toen Erwin Dijk met een fraaie steekbal Lars Grubben alleen voor de keeper zette. Grubben schoot diagonaal binnen en zorgde voor de 0-3 ruststand.

In de tweede helft kwam Hatto Heim wat feller voor de dag. Kort na rust kreeg Nieuwleusen een corner die weggewerkt werd door Hatto Heim. De thuisploeg kwam er vervolgens goed uit en counterde naar de 1-3. Doelpuntenmaker voor Hatto Heim was Jorn Kroes.

Nieuwleusen kende vervolgens een mindere fase waarin Hatto Heim nog meer kansen kreeg. Deze verzilverde de thuisploeg echter niet, waarna Nieuwleusen weer wat meer controle kreeg en niet meer in de problemen kwam. Nieuwleusen kreeg nog twee opgelegde kansen om er 1-4 van te maken maar ook zij misten waardoor 1-3 de eindstand bleek. Nieuwleusen kende in de persoon van David Leeuw dan ook een tevreden trainer.

Leeuw: “We hebben zeker op basis van de eerste helft terecht gewonnen. We begonnen het duel veel scherper dan Hatto Heim. In de tweede helft kenden we een mindere fase maar op basis van feller zijn dan de tegenstander boekten we gelukkig een verdiende overwinning”.

Door deze belangrijke overwinning neemt Nieuwleusen weer meer afstand van Hatto Heim en heeft nu weer een voorsprong van vier punten. Daarnaast is NIeuwleusen weer iets dichter bij de nummer vier van de ranglijst in 3C gekomen. Dat is na vandaag Gramsbergen dat de topper tegen SC Lutten verloor. Het verschil tussen Gramsbergen en Nieuwleusen is nu drie punten. Volgende week speelt Nieuwleusen thuis en treft het op het eigen sportpark Het Klaverbad HFC Storica.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.