Home / archiefcentraal / akkoord over glasvezel in buitengebied ommen en dalfsen

akkoord over glasvezel in buitengebied ommen en dalfsen

In verschillende sectoren wordt het beschikbaar hebben van breedband internet steeds belangrijker. In onder meer de zorg, het onderwijs, bedrijven en de agrarische sector hebben steeds meer toepassingen goed werkend breedband nodig. CIF heeft de ambitie om de buitengebieden in grote delen van Overijssel te voorzien van glasvezel.

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van die gemeenten zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel. Omdat het gebied te groot is om in een keer aan te leggen, wordt per deelgebied de vraagbundeling en realisatie opgepakt. De vraagbundeling door CIF in Ommen en Dalfsen zal in belangrijke mate ondersteund worden door de stichting Vechtdal Breedband.

De gemeenten spelen bij de voorbereidingen een coördinerende en toetsende rol. Door gezamenlijk afspraken te maken met CIF als initiatiefnemer, wordt de uitrol van glasvezel in het buitengebied sterk vereenvoudigd.

Er wordt glasvezel aangelegd in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

College B&W bezoekt Lemelerveld

LEMELERVELD – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen bezoeken op 11 februari Zaal Reimink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.