Home / archiefcentraal / 60 van inwoners ommen wil winkelen op zondag

60 van inwoners ommen wil winkelen op zondag

2000 enquêtes zijn aan de inwoners verzonden, 532 hebben het ingevuld, 148 passanten en toeristen zijn ondervraagd, 49 van de 79 winkeliers hebben een vragenlijst teruggestuurd, 5 recreatieondernemers en 5 horeca ondernemers zijn ook nog benaderd.

Het college heeft de raad gevraagd een keuze te maken uit drie varianten. Het college maakt vervolgens een raadsvoorstel voor een nieuwe winkeltijdenverordening, die in de raad van 31 maart wordt besproken.

De keuzes waren:
1. Huidige situatie voortzetten (geen koopzondagen).
2. Volledige openstelling op alle zondagen.
3. Koopzondagen in het hoogseizoen ( 12 zondagen) .Voorkeur HVO.

Reactie van de VVD: “De fractie van de VVD heeft altijd aangegeven dat wij voor vrije keuze zijn van de ondernemer. Wij vinden het wel belangrijk dat de ondernemers hierin samen optrekken. Wij kunnen ons dan ook prima vinden in variant drie waarbij de meeste kans is op veel open winkels. Wel hebben wij opgemerkt dat, wat ons betreft, de supermarkten meer open mogen. Daarnaast hebben wij aangegeven dat wij in het collegevoorstel graag de mogelijkheid zien dat winkels open mogen op dagen waarop er een evenement in Ommen wordt georganiseerd. Het college moet dan de mogelijkheid hebben vrijstelling te verlenen.”

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.