Home / archiefcentraal / 5 jarig jubileum de klomp in vilsteren

5 jarig jubileum de klomp in vilsteren

Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat Iris en Gert-Jan van Lochem, uitbaters van De Klomp, op ‘sollicitatiegesprek’ mochten bij de commissarissen van Landgoed Vilsteren. “Ik kan het me nog goed herinneren”, vertelt Gert-Jan van Lochem. “De koop van de inventaris was rond, de financiering was geregeld, alleen moesten we nog officieel goedkeuring krijgen van de raad van commissarissen van Landgoed Vilsteren. We maakten een afspraak om onszelf voor te stellen aan de familie Cremers en de rentmeester. Bij binnenkomst bleek dat het voorstellen iets meer inhield. Kritische vragen werden gesteld over onze visie op De Klomp, de mogelijke samenwerking met het Landgoed en de integratie van ons ‘westerlingen’ in een hecht dorp als Vilsteren. Het voelde echt als een sollicitatiegesprek.”

Iris vult aan: “Het gesprek werd afgesloten met de woorden: wellicht dat wij nog extern advies inwinnen over jullie maar binnen nu en twee maanden horen jullie van ons.” Wetende dat dit gesprek in de eerste week van november 2010 plaatsvond en de overeenkomst was getekend vanaf 1 februari 2011 begonnen de zenuwen toe te slaan bij Iris en Gert-Jan. Om bij te komen van het gesprek en in bijzijn van familie zijn de ‘sollicitanten’ naar een collega horecabedrijf gegaan om wat te drinken. Een kwartier na afronding van het gesprek werd Gert-Jan gebeld dat de indruk zo goed was, dat extern advies niet nodig was. “Sinds die tijd is de band tussen de familie Cremers, het Landgoed en ons erg sterk”, vult Gert-Jan aan. “Met de lancering van het merk Landgoed Vilsteren komen veel producten die worden verwerkt in de keuken van het Landgoed; reewild, konijnen, duiven, ganzen, lammeren en rundvlees van het Lakenvelderrund. Een mooiere samenwerking hadden wij ons niet kunnen voorstellen.”

De Nieuwe Ruif
Trots zijn Iris en Gert-Jan op het team dat hen geholpen heeft De Klomp te laten groeien tot wat het nu is. Precies na vijf jaar krijgt het pand een flinke opknapbeurt. Een nieuwe rieten kap, nieuwe kozijnen, fris schilderwerk, een vernieuwde parkeerplaats en uiteraard de uitbereiding van de lounge. Ook zijn Iris en Gert-Jan de uitdaging aangegaan het naastgelegen pand te exploiteren als BBQ- en buffetrestaurant onder de naam De Nieuwe Ruif (www.denieuweruif.nl). 

Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zijn er verschillende aanbiedingen en arrangementen. Je kunt onder andere voor 50 euro per persoon een avond lang genieten van een 5-gangen diner, inclusief feestelijk aperitief en dranken naar keuze. Kijk op de website voor meer informatie en andere aanbiedingen (www.herbergdeklomp.nl) of bel 0529-459000.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.