zorgrobot zora komt op het alfa college in hardenberg wonen

Zora staat voor zorg, ouderen, revalidatie en animatie. De robot is 58 cm lang, twaalf kilo zwaar en kan praten, lopen en dansen. Spelletjes als bingo en memory zijn geen probleem. Ook kan de robot begeleiden met fysiotherapie. Ze doet zelfs de oefeningen voor. De robot is geen vervanging van personeel in de zorg, maar assisteert graag. Het is belangrijk dat studenten weten hoe ze Zora kunnen toepassen, vandaar de aankoop door de school. In verschillende verzorgingshuizen in Nederland is de robot al te vinden. Zora is tijdens de jaarlijkse Open dag van het Alfa-college in Hardenberg te bewonderen. Deze wordt gehouden op woensdag 27 januari van 14.30 tot 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.