Home / archiefcentraal / woede na besluit gemeente om vrachtwagens te weren uit centrum

woede na besluit gemeente om vrachtwagens te weren uit centrum

Vechtdal Centraal ging in gesprek met Esther Dunnewind van EsMaTrans. “We kunnen en willen hier niet weg. We rijden met ons tweeën om beurten op de vrachtwagen die voor ons huis staat. Op dit moment wonen we in een nieuwbouwwijk in Dalfsen, we hadden ook op het industrieterrein kunnen gaan zitten, maar wat moeten we daar? We hebben twee kleine kinderen en wonen hier heel fijn. Er is blijkbaar geen ruimte om te overleggen, want ik wil bijvoorbeeld best een stukje grond kopen om onze vrachtwagen te stallen, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven door meneer Noten. Het is echt trekken aan een dood paard en dat is frustrerend. Gelukkig probeert het CDA ons nog te hulpen door kritische vragen te stellen aan de burgemeester. We werken met hart en ziel voor ons gezinnetje, geef ons in ieder geval een plekje!”, zegt Esther.

De reactie op Facebook van EsMaTrans
“De kleine ondernemer wordt gewoon letterlijk de gemeente Dalfsen uitgestuurd, omdat meneer Noten de vrachtwagens in het centrum niet mooi vindt. Ik heb er meerdere vergaderingen aan besteed, maar als (bijna) eenling is er gewoon geen beginnen aan. De gemeente roept maar dat ze de kleine ondernemers een kans geven, volkomen bullshit. Een kleine onderneming kan het nooit winnen, ook al heeft hij gelijk!”, zeggen Esther en Marcel op Facebook.

De eigenaren van EsMaTrans vervolgen: “Het is te erg voor woorden. We voorzien altijd in ons eigen onderhoud, betalen netjes belasting en houden nooit onze hand op. De gemeente Dalfsen heeft blijkbaar liever dat ondernemers vertrekken naar een andere gemeente. In plaats van trots zijn op eigen kleine ondernemers, die de crisis overleefd hebben, moeten de vrachtwagens weg uit het centrum, omdat meneer Noten ze niet mooi vindt.”

Foto: EsMaTrans Dalfsen

Onderstaande een fragment uit een commissievergadering bij de Gemeente Dalfsen op 18-01-2016 over een parkeerverbod voor vrachtwagens op een industrie terrein in Dalfsen met Burgemeester Han Noten. 

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/0STgC6IqzN8″]

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.