winst voor hhc

Voorafgaand aan het duel werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Bennie Dijkers, het overleden erelid van HHC. Na het eerbetoon kon gefloten worden voor het beginsignaal tussen de twee zaterdag Topklassers.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kwam de grootste kans op naam van HHC in de persoon van Jan Hooiveld. Zijn kopbal belandde echter van dichtbij in de handen van IJsselmeervogels-doelman Van Alst. Kort hierna was het echter wel raak voor de oranjehemden die op een herkenbare manier uit de eerste seizoenshelft op voorsprong kwamen.

Het was namelijk weer raak uit een corner en het was volgens de ‘traditie’ uit de eerste seizoenshelft ook weer Koos Werkman die raak knikte uit een hoekschop van de thuisploeg: 1-0. De Hardenbergers zetten hiermee hun lijn uit de eerste seizoenshelft voort toen de ploeg ook veelvuldig doeltreffend was uit cornerballen. HHC leek in het verdere verloop van de eerste helft nog recht te hebben op een strafschop maar deze werd niet toegekend. Verder viel er weinig gevaar voor beide doelen te noteren waardoor 1-0 ook de ruststand bleek.

In de tweede helft bleef de 1-0 lange tijd de stand op sportpark de Boshoek waardoor de spanning steeds groter werd. IJsselmeervogels drong in de tweede helft wat meer aan en raakte onder meer na een uur spelen de paal. Verder kwamen de bezoekers echter niet en zo’n tien minuten voor tijd viel uiteindelijk de bevrijdende 2-0 voor HHC. Rob van der Leij maakte aan alle onzekerheid een eind verdubbelde de marge voor HHC.

Belangrijke drie punten voor HHC die door het verlies van Spakenburg weer drie punten dichterbij de nummer drie zijn gekomen. Volgende week speelt HHC wederom thuis en dan treft het laagvlieger RVVH in de zoektocht naar het achterhalen van de top drie.