wie wil je zijn ontdek het op het alfa college

Maar de Open dag is ook bedoeld om een indruk te krijgen van de school, de sfeer en de mensen die er een opleiding volgen en werken. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat bezoekers een zo’n compleet mogelijk beeld krijgen. Er is veel te zien, te doen en te beleven. Studenten zijn te bewonderen als levende standbeelden en in de demonstratiekeuken zijn studenten van de koksopleiding te vinden. Ze bereiden gerechten en laten bezoekers proeven.

Beste grote ROC van Noordoost-Nederland
De Open dag is extra feestelijk, want Logistiek haalde, voor de vierde keer op rij, een eerste plaats in de landelijke Keuzegids mbo 2016. Ook Transport, MBO-Verpleegkundige en Onderwijsassistent behaalden het predicaat top-opleiding! Zo staat het Alfa-college, met locaties in Hardenberg, Hoogeveen en Groningen, op een gedeelde zesde plaats van 43 mbo-scholen in Nederland. De school voor middelbaar beroepsonderwijs is ten opzichte van vorig jaar maar liefst twee plaatsen gestegen en mag zich de beste grote ROC in Noordoost-Nederland noemen. Het Alfa-college is er trots op dat de stijgende lijn zich voortzet. Studenten van de top-opleidingen zijn onder andere tevreden over de docenten, begeleiding, stage en schoolorganisatie.

Travel, Leisure & Hospitality
Er is tijdens de Open dag extra aandacht voor de vernieuwde opleiding Travel, Leisure & Hospitality. Een brede opleiding op niveau 3 en 4 voor vrijwel alle beroepen in de vrijetijdssector. Het eerste jaar is een algemeen basisjaar. Daarna kunnen studenten kiezen voor Travel (toerisme) of Leisure & Hospitality (Recreatie).

Dienstverlening
De nieuwe opleiding Dienstverlening, niveau 2, wordt gepresenteerd. Een opleiding voor jongeren die nu vmbo-basis volgen en graag de handen uit de mouwen steken en van afwisseling houden in hun werk. Het is een tweejarige opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar. Daarna kies je voor de richting facilitair medewerker of helpende zorg en welzijn.

Regionaal Techniek Centrum
Ook docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) zijn op de Open dag te vinden. De technische opleidingen van het Alfa-college Hardenberg worden via het RTC aangeboden. Volgend schooljaar wordt gestart met twee BBL-opleidingen. Machinaal Houtbewerker, niveau 2, is er één van. Studenten houden zich bezig met het bewerken van hout- of plaatmaterialen. Het is veel maatwerk, daarom is het belangrijk dat studenten precies werken. Er wordt ook gestart met de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit, niveau 3. Studenten installeren elektrotechnische installaties of onderdelen daarvan. Fouten repareren en regelmatig onderhoud uitvoeren behoren tot de werkzaamheden. Ook het begeleiden van medewerkers behoort tot de taken.

Samenwerking bedrijfsleven
Samenwerking tussen het Alfa-college en het regionale bedrijfsleven is belangrijk. Zo garandeert de school een zo goed mogelijke aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Steeds vaker wordt daarom les gegeven bij bedrijven, maar ook geven ondernemers gastlessen op school. Tijdens de Open dag besteden opleidingen hier aandacht aan. Zo zijn verschillende bedrijven aanwezig om bezoekers te informeren over stages, samenwerking en beroepsbeeld.

Meelopen en kans op werk
Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op alfa-college.nl. Ook is het mogelijk om een dagje met een opleiding mee te lopen. Aanmelden kan via meelopenmbo.nl. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk is er de website kansopwerk.nl. Met name in de bouw, wegenbouw en installatietechniek is een grotere kans op werk. Om mbo-studenten van de opleidingen Verzorgende-IG en Verpleegkunde meer kans op werk te bieden, wordt vanaf volgend schooljaar een stage in Duitsland een vast onderdeel van de opleiding. Ook bij veel andere opleidingen is les in Duitse taal en cultuur een vast onderdeel in het onderwijsprogramma om zo het arbeidsmarktperspectief van de studenten te vergroten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.