Home / archiefcentraal / vov ommen dient motie in

vov ommen dient motie in

De motie zorgde voor een storm van kritiek aan het adres van de VOV. “Onjuist en prematuur. Hoe zo burgerparticipatie, als het College en de Raad nog niet een besluit tot verkoop hebben genomen?”, aldus CDA’er Annelies Bakelaaar, die behalve namens haar eigen partij, ook namens VVD, D66, PvdA en Christen Unie het woord voerde en de motie van de hand wees.
Verantwoordelijk wethouder Hans ter Keurst onderschreef de woorden van Bakelaar. Volgens de wethouder handelt hij in opdracht van de raad en is hij nog niet verder dan in overleg. Verkoop zou niet aan de orde zijn. Wel het eventueel onderbrengen van het Landgoed in een beherende stichting.

VOV-woordvoerder Gerrit de Jonge liet na een schorsing weten de motie in te trekken om op een later moment op het onderwerp terug te komen, vooral ook omdat gedurende de raadsvergadering reacties vanuit bevolking van Ommen bij hem waren binnengekomen die al goed waren voor meer dan honderd handtekeningen tegen een voorgenomen verkoop.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.