Home / archiefcentraal / voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Prentenboek van het jaar
Elk jaar wordt een prentenboek voor deze leeftijdscategorie gekozen tot prentenboek van het jaar. Voor 2016 is dat ‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huiberts en Iris Deppe: Op de kinderboerderij wordt een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Peuterbezoeken
De Nationale Voorleesdagen zijn tevens de start van de peuterbezoeken die voornamelijk op locatie plaats zullen vinden. Alle kinderen uit de kinderopvang en van de peuterspeelzalen krijgen de komende tijd bezoek van de Bibliotheek. De peuters worden voorgelezen uit het prentenboek van het jaar en er wordt verteld over de bibliotheek en boekjes lenen. Na afloop van het bezoek, krijgt elke peuter een speciaal tasje met informatie voor de ouders en een mooie kleurplaat mee naar huis.

Speciale actie Bibliotheek Ommen en Lemele
Elke peuter of kleuter die tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de bibliotheek wordt ingeschreven, krijgt een leuk presentje. Bovendien maken ze kans op de mini-editie van het boek Boer Boris gaat naar zee’, dat onder alle kleintjes die in die periode de bibliotheek bezoeken en de speciale bon daarvoor invullen, wordt verloot. Deze actie loopt tot 1 april 2016.

Jaarabonnement voor de helft van de prijs
Voor ouders van een ingeschreven baby, dreumes of peuter die zelf nog geen bibliotheekabonnement hebben is er een speciale aanbieding. Je betaalt geen € 42,50 maar € 21,25 voor een heel jaar leesplezier. Normaal geldt dit aanbod alleen voor ouders van een Boekstartkind tot 1 jaar, met de Nationale Voorleesdagen mogen we deze korting aan alle ouders van een ingeschreven 0-4 jarige aanbieden. De korting geldt niet voor lopende abonnementen. De actie loopt tot 1 april 2016.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.