volleybaldames flash houden punten in nieuwleusen

De volleybaldames van Flash Nieuwleusen hebben zaterdag met 3-2 gewonnen van Flash Veendam. Onderstaand verslag werd ingestuurd vanuit de volleybalclub uit Nieuwleusen:

Zaterdag 30 januari speelde Flash Nieuwleusen dames 1 tegen Flash Veendam dames 1. De dames uit Nieuwleusen wilden graag de punten in eigen huis houden en daarom gingen zij vol goede moed de wedstrijd in. Helaas kon spelverdeelster Melanie Mijnheer niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd.

De eerste set begonnen de dames met Myrthe, Maaike, Sabine, Manouk, Daniëlle, Jennelien en libero Irene. De dames uit Nieuwleusen moesten er erg inkomen. Zij lieten veel ballen op de grond vallen. Flash Veendam speelde erg slim en scoorde zo veel punten. Flash Nieuwleusen lieten ze niet te ver uitlopen en de set was erg spannend. Met een achterstand van 21-23 zette Sijvert de Boer Mireille in het veld voor Maaike. Helaas ging deze set verloren met 22-25.

De tweede set begon Nieuwleusen met dezelfde opstelling als waar zij de eerste set mee zijn begonnen. De dames waren erg aan het rommelen en kwamen al snel op een achterstand van 1-5. Sijvert vroeg een time-out aan en dit werkte goed. Nieuwleusen ging weer beter spelen. Na een serveserie van Sabine, 8 op rij, kwam Nieuwleusen op voorsprong. Na 2 time-outs van Flash Veendam wist Nieuwleusen toch de voorsprong vast te houden. De dames wonnen met 25-22.

Ook de derde set begon Nieuwleusen met dezelfde opstelling. Al snel kwamen de dames uit Nieuwleusen op achterstand. Met 6-8 achter, kwam Mireille in het veld voor Daniëlle. Nieuwleusen deed hard hun best om de achterstand kleiner te maken, helaas was Flash Veendam te sterk. Met een achterstand van 13-18 kwam spelverdeelster Anke in het veld voor Myrthe. Anke pakte gelijk haar punten door een goed blok neer te zetten. Met een achterstand van 15-21 kwam Anouk in het veld voor Maaike. Helaas mocht dit niet baten en verloren de dames deze set met 16-25.

Nieuwleusen wist dat zij deze set moesten pakken om nog winst te behalen. Mireille en Anouk bleven in het veld en Myrthe kwam weer in het veld voor Anke. Nieuwleusen begon gelijk weer met een achterstand, maar dankzij de time-out van Sijvert kwam Nieuwleusen weer dichterbij Veendam. Met een kleine voorsprong van 15-14 kwam Manon in het veld voor Sabine. Manon serveerde gelijk goed en bouwde de voorsprong verder uit naar 17-14. Ook scoorde Anouk veel punten voor Nieuwleusen. De dames uit Nieuwleusen konden deze voorsprong helaas niet vasthouden en Veendam kwam dichterbij. Met een achterstand van 20-21 kwam Daniëlle in het veld voor Manouk. Met een gelijke stand van 22-22 kwam Manouk terug in het veld voor Daniëlle en kwam Sabine terug voor Manon. Manouk zat weer goed in de wedstrijd en scoorde de laatste 3 punten en dat zorgde voor een stand van 25-22. Dit betekende een 2-2 in sets.

De vijfde set moest het gebeuren voor de dames uit Nieuwleusen. Met dezelfde opstelling als de vierde set begonnen de dames goed in de 5e set. Al snel stonden zij voor met 9-5. Nieuwleusen maakte de aanval mooi af en had goede servedruk. Mireille maakte een mooie serveserie en de dames trokken ook deze set naar zich toe en wonnen de set met 15-8.

Dit betekent winst met 3-2 door het goede spel van Nieuwleusen, maar ook hielp de goede aanmoediging van het vele publiek voor Nieuwleusen.

Volgende week speelt dames 1 uit Nieuwleusen uit tegen VIOS/K dames 1 om 19.00 uur. Zij staan 8e in de ranglijst en het is een nieuwe tegenstander voor de dames uit Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.