Home / archiefcentraal / video kijkje in azc ommen tijdens open dag

video kijkje in azc ommen tijdens open dag

Net als vorig jaar konden mensen vandaag naar het Recreatiecentrum Besthmenerberg in Ommen om een dag rond te lopen in het azc. De open dag is een initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

“Een kijkje in de keuken lijkt ons wel prettig”, zei locatiecoördinator Melcher Polhuijs vanochtend op Radio Oost. “We hebben veel vrijwilligers die daar werken, dus is het ook leuk voor bekenden en mensen uit de buurt om te komen kijken hoe het in een opvang is.”

Syrische hapjes
De vluchtelingen zullen de bezoekers een warm welkom geven zegt Polhuijs: “Ze vinden het geweldig! Ze stellen hun bungalow ter beschikking om in rond te lopen en er worden hapjes uit Syrië en Eritrea klaargemaakt.”

RTV Oost maakte een videoreportage, die vind je hier.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.