Home / archiefcentraal / vastenmaaltijd op aswoensdag in gebouw de kern

vastenmaaltijd op aswoensdag in gebouw de kern

Steeds meer mensen pakken de praktijk van het vasten weer op, juist ook in Protestantse kringen. Het heeft zeker te maken met het zoeken naar en vormgeven van een andere meer duurzame levensstijl en met verbondenheid met al wat leeft. Op Aswoensdag zit het carnaval er op. ‘Carne Vale, vaarwel aan het vlees.’ Na het feesten breekt de tijd aan waarin men zich vanzelfsprekende genoegens ontzegt. Het is een eeuwenoud gebruik om op deze woensdag een gezamenlijke vastenmaaltijd te nuttigen. Die bestaat uit groenten en vis, vergezeld van een zuurtje. Er breekt immers een zure tijd aan. Het mooie is dat de ingrediënten van deze maaltijd verwijzen naar de betekenis van het vasten.

Op 10 februari om 17.30 uur in gebouw de Kern aan de Bouwstraat in Ommen. Geef je voor dinsdag 9 februari op. Wil je mee helpen koken om 15.00 uur in de keuken van de Kern, geef dat dan aan. Kookdominee Han Wilmink heeft de leiding, auteur van ‘Koken met Passie, 40 smakelijke recepten voor de vastentijd’, waarvan in deze dagen een nieuwe herziende druk op de markt komt.
Aansluitend ben je ook van harte welkom om de Aswoensdagdienst bij te wonen die om 19.30 uur begint in de Gereformeerde Kerk aan de Bouwstraat. In deze dienst, de eerste in de 40 dagen tijd, kan een ieder die dat wil een askruisje ontvangen.
Namens de interkerkelijke werkgroep ‘Rondom Pasen’ waarin de protestantse kerken en de katholieke parochie in Ommen samenwerken.

Opgave: robmeulenkamp@concepts.nl of kookdominee@home.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.