uit hei en dennen nieuwjaarsreceptie

In deze maand ontkom je niet aan recepties voor het nieuwe jaar. Zo was ik vrijdag 15 januari bij de redactie van het Vechtdal Centraal in Raalte. Het adres was duidelijk, de huisvesting geenszins. Ergens op het industrieterrein in een enorm gebouw waar groot nr 10 opstond. Zou ik daar ergens de redactie vinden? Stond er ergens waar je moest zijn? Er werd vertrouwd op de vindingrijkheid van de bezoeker/ster. Net toen ik de auto uitstapte zag ik twee heren die ook die kant op liepen, hoera, ik hoefde alleen maar mee te lopen.

Tja, wat stel je je van redactieleden voor? In ieder geval verwachtte ik niet deze geweldig gedreven jonge mensen aan te treffen. Op mijn leeftijd is iedereen onder de 30 een scholier of student, zo ook hier. Ik kreeg stoere functies te horen, veelal journalisten, fotografen, redactieleden, die zich allemaal met hun voornaam presenteerden. Prima, dan ben ik Antoinette en zo schudde ik zo’n 20 hele enthousiaste jonge handen. Allemaal voor de regio Vechtdal, zijnde Ommen en Dalfsen? Tuurlijk niet, wist ik niet dat deze weekkrant tot aan Deventer en alles daaromheen werd bezorgd? Ik heb het mij door Harrie, de initiator en medeoprichter laten uitleggen. Wat ben ik trots dat ik tot dit grote geheel mag horen zeg.

Hoera, Miny de verhalenkoerierster stond al in de receptieruimte. Wat een fijne jonge vrouw zeg, ik bewonder haar schrijftalent en vooral dat zij er een compleet verhaal in afleveringen van maakt. Fijn om gedachten uit te wisselen, ja ze kende mij wel, maar ja mijn foto staat er altijd bij hè!

In de felle schijnwerper begroette Harrie (het opperhoofd) zijn team hartelijk. Ferme woorden met vele complimenten naar die en gene. Het enthousiasme spatte er van af. Na een rondje leeftijden raden bleek ik de oudste te zijn. Nu ben ik dat bij de meeste clubjes en vriendinnen. Hele gekke gewaarwording. Als andere senioren dat zeggen denk ik altijd “Maar beste mens, je bent gewoon OUD”. Het was een geweldig leuke bijeenkomst. Vooral die hele piep jonge jongens, waar ik mijn stukje naar toe mail. Ik neem mijn hoedje diep voor hen af. Harrie begrijpt hoe je zo’n weekkrant maakt en inspireert anderen zoals zij dat hem ook doen. Geen overbodig geneuzel, keihard werken om tot een goed resultaat te komen.

Ik voel me trots om voor deze krant iets bij te mogen dragen.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.