starke installatietechniek bestaat vijtien jaar

“Ik was in 2001 toe aan een nieuwe uitdaging,” vertelt René in het kantoor van zijn pand aan de Zwolseweg in Balkbrug. “Ik ben heel simpel begonnen. Ik kocht een busje en een zeecontainer en ik ging op pad. Leveranciers heb ik uitgenodigd om langs te komen om te praten over inkoopvoorwaarden. In het begin werkte ik een paar dagen per week als ZZP’er voor een ander bedrijf, de overige dagen was ik bezig met acquisitie. Dat pakte goed uit en in het jaar daarop kon ik al twee vaste monteurs aannemen. Toen kocht ik ook dit pand. Natuurlijk spannend, zeker wat betreft de financiering, maar uiteindelijk kwam het goed. We kregen steeds meer werk, ook buiten de regio en in 2008 had ik twaalf medewerkers. En toen sloeg de crisis toe. Ja, de crisis hebben we diep gevoeld. Helaas hebben we van veel medewerkers afscheid moeten nemen. Ik heb veel zware momenten gehad, maar ben altijd in mezelf en mijn medewerkers blijven geloven en vertrouwen blijven houden in het bedrijf. Gelukkig zit vanaf 2014 het werk weer in de lift, het gaat allemaal ontzettend snel en inmiddels heb ik weer elf medewerkers. Zelfs mijn vader heb ik onlangs aangenomen voor hand- en spandiensten. Het magazijn ziet er sindsdien keurig uit en daar ben ik heel blij mee. Ik erger me er groen en geel aan als dat het daar een zootje is.”

Omdat het in de bouwsector weer goed gaat, is René op zoek naar vakkundig personeel. “Niet dat ze alles waar wij ons mee bezighouden meteen moeten beheersen,” zegt René, “integendeel. We willen ook graag jongeren die een BBL-traject volgen de mogelijkheid bieden het vak te leren. De praktijk is toch de beste leerschool. Het mooie van ons bedrijf is dat we op een heel breed vlak werken: elektra, gas, water, loodgieterswerk, airco, zonnepanelen, verwarming, noem maar op. En op al die gebieden gaan we constant mee in de innovaties. Bijblijven is in onze branche heel belangrijk.”

Niet alleen de verschillende werkzaamheden op het installatievlak zijn een uitdaging. “We hebben ook veel echt leuke klussen. We zijn nu bij een woning in Groningen aan het werk waar onder andere een zwembad, een jacuzzi, een stoomcabine en een badkamer gerealiseerd moeten worden. Dat is toch geweldig werk?”, zegt René met een brede lach, “Ja, dat is het mooie van ons beroep, het is heel divers.” Kijk op www.starke.nu of bel naar 0523-681046 voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.