spectaculair scoreverloop in beginfase bij davo dalfsen

Je ziet het niet vaak, twee doelpunten in de openingsminuut van een wedstrijd. Toch was het wel het geval bij de DAVO-Dalfsen in de 4e klasse H. Binnen tien seconden schoot Sjoerd Klarenbeek Dalfsen op voorsprong, maar amper een halve minuut later was trok Nick Lieftink namens DAVO de stand alweer gelijk. Het bleek een voorbode te zijn voor de rest van de wedstrijd, al duurde het lang voor het volgende doelpunt te noteren viel. Bij de rust stond het immers nog altijd 1-1. De uitslag? 1-5…

Pas in de 52e minuut schoot Daan van der Vegt Dalfsen voor de tweede keer op voorsprong: 1-2. Volgens DAVO-trainer Jan Ligtenberg zat daar wel een luchtje van buitenspel aan. Vervolgens liepen de gasten in een tijdsbestek van amper 15 minuten uit naar een 1-5 overwinning. De doelpunten in deze wedstrijd werden namens Dalfsen gescoord door Sjoerd Klarenbeek, Robin Pietersma beiden (2 in totaal) en zoals eerder genoemd Daan van der Vegt. De 1-4, gescoord door Klarenbeek, maakte hij vanaf de strafschopstip.

DAVO-trainer Jan Ligtenberg was tevreden over de tactische vaardigheden in de eerste helft, maar volgens hem vielen die volledig weg in het tweede deel van de wedstrijd. Ligtenberg: “In de rust hebben we afspraken gemaakt om dat vol te houden, maar die zijn we niet nagekomen. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Dalfsen.” In de tweede helft wilde Ligtenberg dat zijn elftal opvangen om van daar uit kansen te creëren, maar daar kwam weinig van. “We liepen te veel naar achteren en konden nauwelijks ‘pressen’. En daar ben ik wel teleurgesteld over”, aldus Ligtenberg. “Discipline opbrengen is onze belangrijkste les vandaag, want dit kan niet.” Op 14 februari speelt DAVO de volgende competitiewedstrijd, uit tegen Diepenveen.

Dalfsen-trainer Peter Reumer vond dat zijn ploeg in de eerste helft de basis heeft gelegd voor de overwinning. “We hebben in het eerste deel van de wedstrijd laten zien dat we het betere van het spel hadden en conditioneel sterker waren. Bovendien kwamen we onze afspraken goed na, zowel in de eerste als de tweede helft.” De penalty had volgens Reumer niet per sé gegeven hoeven worden. “Het was een gevalletje van een bal die tegen de hand komt”, aldus de trainer. “De ene scheidsrechter geeft hem wel, de andere niet. Maar ik ben blij dat deze man hem wel geeft.” Reumer vindt dat zijn hele ploeg naar behoren heeft gespeeld, maar vooral het spel van Robin Pietersma viel hem op. “Pietersma is een jonge talentvolle A-junior, en scoorde vandaag twee belangrijke doelpunten. Bovendien schoot hij ook nog een keer op de lat.”

De volgende competitiewedstrijd speelt Dalfsen op 14 februari, thuis tegen OVC’21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.