Home / archiefcentraal / sallands bachkoor speelt die jahreszeiten

sallands bachkoor speelt die jahreszeiten

In de periode waarin Haydn ‘Die Jahreszeiten’ schreef, hadden de meeste oratoria een sacraal of mythologisch onderwerp. ‘Die Jahreszeiten’ (1801) heeft daarnaast ook een aardse insteek. Het bevat schilderingen en scènes voor elk van de vier jaargetijden. Haydn verwerkte zijn typische humor en muzikale genialiteit in het libretto. De aria’s twinkelen en de koren ronken in het stuk. ‘Die Jahreszeiten’ is een echt spektakel.

Bij dit grootse en avondvullende concert wordt het Sallands Bachkoor begeleid door het alom bekende Nationaal Symfonisch Kamerorkest. De solisten zijn sopraan Wendy Roobol, tenor Leon van Liere en de Portugese bariton Hugo Oliveira. Het geheel staat onder leiding van Leendert Runia.

Het concert vindt plaats in De Antenne aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart. Aanvangstijd 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De entreeprijs (incl. koffie/thee) in de voorverkoop is € 27,50, voor jongeren t/m 18 jaar is het € 20,00 bij Multimedia The Read Shop en Boekhandel De Welle in Dedemsvaart, The Read Shop in Ommen, via www.sallandsbachkoor.nl en de leden van het Sallands Bachkoor. Kaarten ’s avonds aan de kerk kosten € 30,00/22,50.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.