sabine uitslag luidt klokken voor de kerk

Kerkbalans
De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari worden in ten minste vijftien steden om 13.00 uur verdeeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Klokken luiden
Politica Sabine Uitslag: “Als ik aan Kerkbalans denk, dan denk ik aan het bestrijden van stille armoede, zoals eenzaamheid. Dat wordt alleen maar erger, maar mensen praten er niet graag over. Oog voor elkaar hebben en er voor elkaar zijn, is juist in onze drukke wereld erg belangrijk. Daarom is het ongelooflijk fijn dat er mensen zijn die vanuit de kerk dit kunnen en willen doen.”

Waarom Kerkbalans?
Met een infographic van de twee grootste deelnemende kerkgenootschappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagneteam van Kerkbalans inzichtelijk wat de kerk doet en betekent voor Nederland. Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagneteam: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.