Home / archiefcentraal / sabine uitslag geeft startsein voor actie kerkbalans in dalfsen

sabine uitslag geeft startsein voor actie kerkbalans in dalfsen

Tot het einde van de maand zijn duizenden vrijwilligers actief om onder de bijna zes miljoen ingeschreven leden geld in te zamelen voor de plaatselijke gemeente of parochie. Het geld is hard nodig om kerkgemeenschappen actief te laten zijn. Niet altijd is duidelijk wat de kerk doet in de Nederlandse samenleving. Bekende Nederlanders zoals Piet Hein Donner, Annemarie Jorritsma, Addy van den Krommenacker, Henk Kroes en Sabine Uitslag gaven daarom het startsein van de actie door in ‘hun’ plaats de kerkklok te luiden. Daarmee onderschreven ze op persoonlijke wijze de maatschappelijke betekenis van de kerk.

Eenzaamheidsbestrijding in Dalfsen
Politica Sabine Uitslag hield een kort betoog over het belang van Kerkbalans voordat ze de klokken van de gerenoveerde Grote Kerk in Dalfsen luidde. De kerk vervult volgens Uitslag een prachtige rol, bijvoorbeeld in eenzaamheidsbestrijding. Uitslag spoorde aan om vanuit het hart te leven: “Als ik aan Kerkbalans denk, dan denk ik aan het bestrijden van stille armoede, zoals eenzaamheid. Dat wordt alleen maar erger, maar mensen praten er niet graag over. Oog voor elkaar hebben en er voor elkaar zijn, is juist in onze drukke wereld erg belangrijk. Daarom is het ongelooflijk fijn dat er mensen zijn die vanuit de kerk dit kunnen en willen doen.”

De Kerk in beeld
Kerken zijn in de eerste plaats belangrijk om het geloof in God te delen, om mooie momenten met elkaar te vieren en moeilijke momenten met elkaar te verwerken. Uit cijfers van de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland blijkt dat jaarlijks 50.000 mensen door pastoraal medewerkers ondersteund worden bij rouwverwerking; 314.000 ouderen en zieken krijgen bezoek van iemand uit de kerk; 80.000 mensen komen naar inloopochtenden of -middagen en 23.000 jongeren bezoeken jeugdavonden. Ruim 2.000 diaconieën steunen de voedselbank en diaconieën besteden ruim 1,6 miljoen uur aan financiële ondersteuning van mensen.

Foto: Geerts Bistervels

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.