richard andringa nieuwe secretaris directeur vechtstromen

Andringa (43, Zwolle) beschikt over een brede ervaring binnen de (semi-)publieke sector. Sinds 2009 werkt hij bij provincie Utrecht, vanaf 2011 als directeur. Binnen de ambtelijke organisatie van de provincie is hij verantwoordelijk voor onder andere de beleidsdomeinen Bodem en Water, Natuur en Ruimte en Gebiedsontwikkeling. Eerder was hij partner bij BMC, en werkzaam bij onder andere de Dienst Landelijk Gebied en verschillende gemeenten.

De stap nu naar Vechtstromen is een logische stap volgens Andringa: “Ik vind het een eer en uitdaging om deze jonge organisatie met de kennis en kunde van medewerkers en bestuurders verder te ontwikkelen. Door te zoeken naar samenwerking en verbinding binnen en buiten het waterschap en door maatschappelijke opgaven centraal te stellen. En natuurlijk altijd vanuit de expertise op het gebied van water. Dat maakt ons een serieuze samenwerkingspartner.”

Ondernemend
Het dagelijks bestuur van Vechtstromen is zeer ingenomen met de benoeming van Andringa. Watergraaf Stefan Kuks: “Het is bijzonder om te zien hoe nauw de kwaliteiten van de heer Andringa aansluiten op het gestelde functieprofiel. Zijn visie op en relevante ervaring binnen het openbaar bestuur versterken Vechtstromen in zijn verdere ontwikkeling naar een lerende organisatie. Naar een ondernemend waterschap dat midden in de samenleving staat, en dat vanuit zijn watertaken samen met partners maatschappelijke waarde creëert.”

De positie van secretaris-directeur verenigt drie functies in zich:
– Secretaris en eerste adviseur van het algemeen en dagelijks bestuur en de watergraaf
– Hiërarchisch eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie
– WOR-bestuurder volgens de Wet op de ondernemingsraden

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.