Home / archiefcentraal / reguliere dunning in de bossen van beerze

reguliere dunning in de bossen van beerze

Dunning
De gezonde en vitale bomen mogen blijven staan. Om deze bomen meer ruimte te geven, worden kleinere bomen en struiken die rondom de boom staan, weggekapt. Als een boom geschikt is als nestboom voor vogels en vleermuizen blijft deze ook staan. De bomen die gekapt gaan worden zijn momenteel gemarkeerd. Om te voorkomen dat bomen worden omgehakt waar vogels of andere dieren in zitten, wordt nogmaals een controle uitgevoerd vooraf aan de werkzaamheden.

Open plekken
Op sommige plekken worden grotere groepen bomen verwijderd. Hierdoor ontstaat een grote open plek in het bos waar vooral de lichtminnende bomen en struiken van profiteren. Deze op termijn dichte en ontoegankelijke plekken zijn van nature soortenrijk en zijn bijzonder aantrekkelijk voor o.a. vogels, insecten en vlinders.

Uitvoering en overlast
De werkzaamheden worden begeleid door Bosgroep Noord-Oost Nederland. De aannemer die het werk uitvoert is Van der Krol Houthandel uit Bilthoven. In een aantal naastgelegen bospercelen worden ook werkzaamheden uitgevoerd en gecombineerd zodat de eventuele overlast voor de natuur en recreanten wordt beperkt tot één seizoen. Door de werkzaamheden kan er eventuele geluidshinder of andere overlast optreden. De paden kunnen tijdelijk minder goed toegankelijk zijn.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.