Home / archiefcentraal / provincie verwijdert asbest uit tuinen in dalfsen

provincie verwijdert asbest uit tuinen in dalfsen

Naast Dalfsen gaat het om tuinen in Hof van Twente, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen en Haaksbergen. Het project bestaat uit drie delen. Tijdens de eerste fase zijn 54 locaties gesaneerd in Hof van Twente, Dalfsen en Wierden.

Tegelijkertijd werd bodemonderzoek gedaan op zeventig locaties. Inmiddels is duidelijk welke van die locaties verontreinigd zijn met asbest en gesaneerd moeten worden. Wanneer de derde fase van start gaat is nog niet bekend. Tijdens die laatste fase worden zo’n 85 locaties gesaneerd.

De provincie Overijssel zet zich in voor een schone en veilige leefomgeving door onder meer het verwijderen van asbest. “Al bijna 15 jaar voeren we daarom projecten uit op het gebied van asbestbodemsanering. Met deze actieve aanpak en de financiële investeringen lopen we als Overijssel voorop in Nederland”, aldus gedeputeerde Lievers. Met het project asbest in tuinen is 10 miljoen euro gemoeid.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.