pa en ma terug naar school op 17 maart

De opbrengst van deze actie gaat rechtstreeks naar stichting Edukans, waarvoor het Vechtdal College het gehele schooljaar actie voert onder het motto: Wij een school, zij een school!

Wat doet stichting Edukans?
Wereldwijd gaan 58 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Edukans heeft onderwijsprojecten in verschillende ontwikkelingslanden, waaronder een aantal in Afrika.

Ghana
Op 19 februari gaan de leerlingen Dewi Kragt, Sytse Oegema en docent Edith Rooseboom 10 dagen naar Ghana om mee te doen aan een project van Edukans. Ze bezoeken een middelbare school in Tamale waar ze gekoppeld worden aan Ghanese leerlingen en docenten. Het doel is om gedurende de week van elkaar te leren, kennis uit te wisselen en te ervaren hoe de leeftijdsgenoten in Ghana leven en naar school gaan.
Wil je een donatie doen of de reis naar Ghana volgen? Dat kan via www.vechtdalcollegeommen.inactievooredukans.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.