ozc wint verdiend bij hattem

OZC kende een moeizaam begin op het kunstgrasveld in Hattem. Het hoofdveld, met natuurgras, was door de regen onbespeelbaar geworden waardoor beide ploegen uitweken naar het tweede veld. Hattem kwam hier sterk uit de startblokken en ging direct op jacht naar een vroege openingstreffer. Ondanks onder andere drie snelle corners van Hattem achter elkaar doorstond OZC deze ‘openingsstorm’ van Hattem, waarna de ploeg uit Ommen de wedstrijd steeds meer in handen nam.

OZC kwam vervolgens zelfs ietwat gelukkig op voorsprong. Een vrije trap van Dennis ter Burg werd van richting veranderd waardoor de doelman van Hattem op het verkeerde been stond: 0-1. OZC wist hierna de score zelfs te verdubbelen via Frank Jansen waardoor het nog voor de rust op een comfortabele 0-2 voorsprong stond. Deze voorsprong was bovendien verdiend te noemen aangezien OZC nog een aantal goede kansen kreeg om te scoren, zo schoot Frank Kuiper nog oog in oog met de doelman van Hattem op de paal.

In de tweede helft stond OZC vervolgens verdedigend goed en gaf het weinig weg. De bezoekers uit Ommen lieten echter na om de mogelijkheden die het zelf in de tweede helft kreeg goed uit te spelen, anders had de score nog hoger uit kunnen vallen. Gescoord werd er echter hierdoor niet meer, waardoor er na negentig minuten spelen een verdiende 0-2 eindstand op het scorebord stond.

Naast de blijdschap van de overwinning bleek bovendien dat koploper SC Lutten punten had laten liggen op bezoek bij hekkensluiter WZC. Hierdoor zijn de verschillen bovenin de 3e klasse C zeer klein tussen de ploegen in de top vier. In de persoon van Marc Lobbert kende OZC dan ook een tevreden trainer.

“We hebben absoluut verdiend gewonnen. We hebben het na de 0-2 voorsprong prima uit gevoetbald en ik kan het mijn ploeg alleen kwalijk nemen dat we het niet sneller hebben beslist. We gaan echter wel steeds beter voetballen en dat is fijn om te zien, zeker met het oog op de periode.”, zo vertelde Lobbert. Hij doelde hiermee op de tweede periode in 3C waarin het momenteel tweede staat achter Bergentheim.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma in de tweede periode. Over twee weken speelt OZC eerst tegen Bruchterveld en daarna vindt de kraker tussen OZC en Bergentheim plaats. OZC speelt beide wedstrijden thuis en heeft dus een goede kans om de tweede periode binnen te slepen, zo vindt ook Lobbert.

“We staan nu drie punten achter de koploper en het gaat nu tussen alle vier bovenste ploegen. De tweede periode is echter eerst ons doel en als ik zie hoe we momenteel spelen heb ik daar veel vertrouwen in”, zo kijkt Lobbert hoopvol vooruit.

Stand bovenin 3C:
1. SC Lutten – 32
2. Bergentheim – 31
3. Gramsbergen – 30
4. OZC – 29

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.