ozc doet uitstekende zaken tegen nieuwleusen

Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel in punten gelijk op de ranglijst in 3C en maakten er vanmiddag ook een spannende wedstrijd van. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte waardoor er in de eerste helft weinig kansen waren voor beide ploegen. Vijf minuten voor rust kwam OZC echter plotseling op voorsprong toen de bal ongelukkig op de rug van een Nieuwleusen-verdediger viel. Frank Jansen toonde zich namens OZC in deze situatie een echte spits en schoot de bal direct binnen: 1-0. Met 1-0 gingen beide teams vervolgens de rust in.

In de tweede helft ging Nieuwleusen wat opportunistischer spelen waar OZC het wat moeilijker mee had. Echter kon OZC al snel voor de tweede keer deze middag profiteren van een misverstand in de defensie van Nieuwleusen. Frank Kuiper schoot namens OZC de bal fraai binnen en tekende voor de 2-0. Direct daarna bracht Nieuwleusen echter de spanning alweer terug in de wedstrijd. Mark de Weerd mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot deze knap tegen de touwen: 2-1.

Ook in de tweede helft vielen er verder niet veel kansen te noteren al had OZC nog wel een paar mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Nieuwleusen probeerde het voornamelijk uit de tweede lijn maar haalde hier geen succes uit waardoor 2-1 uiteindelijk de eindstand bleek. Achteraf bleken bovendien de nummers twee en drie van de ranglijst, Bergentheim en Gramsbergen, punten te hebben laten liggen. Een mooie middag dus voor OZC en zuur verlies voor Nieuwleusen, zo zagen ook de trainers van beide ploegen.

OZC-trainer Marc Lobbert: “Absoluut een mooie middag voor ons. We zijn iets geslotener gaan spelen ten opzichte van de eerste seizoenshelft en het is lekker om vandaag de tweede seizoenshelft met een overwinning te starten. Het was een gelijkwaardige wedstrijd die tot het einde spannend bleef al denk ik dat wij wel de beste kansen hebben gehad. Als we volgende week wederom een goed resultaat neerzetten komen we er echt bij”.

Zijn collega trainer van Nieuwleusen ook twee gelijkwaardige ploegen aan het werk: “Een zure nederlaag. Twee ploegen die elkaar weinig ruimte en mogelijkheden gaven. In de tweede helft gingen we met twee spitsen wat opportunistischer spelen. Jammer dat we de gelijkmaker niet konden forceren. Helaas pindakaas, volgende week dan maar tegen VHK.”

Nieuwleusen speelt die wedstrijd tegen laagvlieger VHK volgende week in eigen huis. OZC gaat dan op bezoek bij middenmoter Hattem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.