nostalgisch vechtdal keetenkamp beerze

De keten zijn in de twintiger jaren gebouwd met toestemming van Dirk Hendrik (Wallis) de Vries, die tot 1923 eigenaar was van landgoed Beerze en daar ook zelf een zomerhuis bezat. De huisjes zijn gebouwd van oude houten wachthuisjes, afkomstig van de Amsterdamse trammaatschappij. Daar was ing. Theodorus Egbertus van Putten (geboren 1872) van 1918 tot 1932 tramdirecteur. Hij zorgde ervoor dat de tramhuisjes in Beerze weer een nieuwe bestemming kregen, vandaar ook de benaming ‘Huisjes van Van Putten’.

Met name verbleef daar ook jaarlijks zijn autistische zoon Jan van Putten. Deze heeft als kunstschilder van de groene tramhuisjes stuk voor stuk ware kunstwerken gemaakt door ze van verschillende dierschilderingen te voorzien. In de tachtiger jaren zijn de huisjes afgebroken. Het meisje op de foto, afkomstig van Henk Schuurman, is duidelijk onder de indruk van een paar vreemdsoortige dierschilderingen. Een uitgebreid artikel van “Keetenkamp Beerze”, geschreven door Harry Woertink en aangevuld met zo’n 65 afbeeldingen, is te lezen en te zien op www.oudommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.