Home / archiefcentraal / nieuwjaarsconcert in willem hendrik zwart hal

nieuwjaarsconcert in willem hendrik zwart hal

Onder andere de volgende werken worden gespeeld: Allegro van F. de Boisvallée, In His love van M. Patterson, Dit is de dag – arr. N.van Middelkoop, Genade zo groot van J. Pantry, Toccata van G.B. Nevin, Rondo (Eine kleine Nachtmusik) van W.A. Mozart/M. Mans, Monte Allegre van N. van Middelkoop, Perhaps love van J. Denver, Fanfare van J. Asscher, Csardas van V. Monti, etc. Martin zal ook een aantal orgelimprovisaties ten gehore brengen.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Reeds op jonge leeftijd werden zijn muzikale talenten opgemerkt. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast een gedegen orgelstudie volgde hij een opleiding koordirectie bij Pieter-Jan Leusink.

Organist
In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, het Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en popularie koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS “The Voice of Liberty”. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.

Uniek is de serie ‘Tussen jou en mij’ die Martin met zijn zoon Jos uitvoert. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen. In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Van Middelkoop
Noortje van Middelkoop begon met panfluitlessen op de Regionale Muziekschool in Amersfoort. Noortje studeerde daarna aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude. In 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.
Noortje geeft als panfluitiste vele concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen. Zij maakte vele concertreizen, onder andere door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië. Kijk voor meer informatie over Noortje op www.noortjevanmiddelkoop.nl.

Het is gewenst vooraf te reserveren op 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt €14,00 per persoon, inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Tevens zal de champagne niet ontbreken! Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.