Home / archiefcentraal / nieuwe thema middag longpunt hardenberg

nieuwe thema middag longpunt hardenberg

Longarts mw. A. Oekeneva en Mw. M. Veenstra, geestelijk verzorger van de Saxenburgh Groep besteden aandacht aan het thema: ‘wat gebeurt er als de ziekte vordert…?’. De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor mensen waarvan hun longziekte in een verder gevorderd stadium komt. Mw. Oekeneva en mw. Veenstra geven een inleiding over de behandelingen die mogelijk zijn in deze fase. Er is alle ruimte voor vragen.

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Patiënten, familie, vrienden, zorgverleners en belangstellenden zijn eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Elke maand vindt een ontmoeting plaats bij Longpunt Hardenberg, georganiseerd door het Longfonds (voorheen Astma Fonds). Er is volop gelegenheid om ervaringen uit wisselen en om in gesprek te gaan met zorgverleners, die tijdens Longpunt aanwezig zijn.

Lokale samenwerking
In Hardenberg wordt samengewerkt met de Saxenburgh Groep, Carinova, Zorggroep Charisch Hardenberg en De Heemse. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Neem voor meer informatie contact op met Jannie ten Hertog van secretariaat Longpunt Hardenberg via 0523-615773. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van. In het seizoen 2016 is Longpunt elke tweede dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.