muziek verbroedert door koor bij azc

Dat muziek mensen bijeen brengt bleek afgelopen week weer. Het Ommermannenkoor heeft evenals vorig jaar één van zijn wekelijkse repetities gehouden op het AZC op de Besthemerberg te Ommen. Hier zijn ruim 300 vluchtelingen uit Eritrea en Syrië ondergebracht. De dirigent gaf in het Engels aan twee tolken uit hun midden aan wat er gezongen werd, en deze vertaalden het in het Arabisch en Eritrees zodat de aanwezigen weten waar over het ging. Een volle zaal met alleenstaanden en gezinnen met kinderen hebben hier genoten en een onvergetelijke avond beleefd. Spontaan werden er in de pauze groepjes door hen gevormd. Zowel uit Syrië als uit Eritrea om ook hun cultuur van zingen aan de leden van het OMK te laten horen. Ook de aanwezige kinderen hebben met het OMK meegespeeld met triangels, castagnetten, kleine trommels, drumstokken en gaven onder leiding van dirigent Gezinus op het elektronisch orgel een geweldige muzikale omlijsting aan de zang. Een avond die zowel bij de leden van het OMK en bij de vluchtelingen op het netvlies geschreven blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.